UNESCO-werelderfgoed Van Nelle Fabriek
ons mailadres | info@vannellewerelderfgoed.nl
Stichting We VNF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze stichting

Stichting Werelderfgoed Van Nellfabriek (hierna We VNF) is opgericht op 7 juli 2016 om de hierboven vermelde taken uit te gaan voeren zonder winstoogmerk.

Op de volgende pagina's kunt u meer te weten komen over onze activiteiten, zoals over het kunnen bezoeken van werelderfgoed Van Nellefabriek in de toekomst, het opzetten van een educatief programma, onze tentoonstellingen, onze agenda, de Van Nelle-collectie, enz.

Daarnaast kunt informatie vinden over soortgelijke gebouwen in Rotterdam, want de Van Nellefabriek is hier maar het topje van de ijsberg van een architectuurstijl, die Het Nieuwe Bouwen genoemd wordt.

Toen 1930 de Van Nellefabriek klaar was, was Rotterdam internationaal toonaangevend op gebieden als architectuur en design. Dat plaatst de Van Nellefabriek in een context.  

 

 

De Van Nelle-Collectie

Nadat 1995 de productie gestaakt en de fabriek ontmanteld werd, bestond het bedrijf al tweehonderddertien jaar! Hiermee verdween tevens een stuk Nederlandse industriële geschiedenis.

Als eerste een gediplomeerd maatschappelijk werkster in dienst, als eerste een bedrijfsonafhankelijk pensioenfonds, pionier op het gebied van machinaal voorverpakte levensmiddelen, voorloper op het inzetten van film in reclame (eigen mobiele filmstudio!).

Vooral in de twintigste eeuw maakte Van Nelle - als een van de grootste industrieën in ons land - deel uit van het Nederlandse DNA. Niet alleen in Rotterdam was Van Nelle alom tegenwoordig, maar in het hele land.

In de jaren na 1995 is heel veel eigen bezit van de firma in diaspora geraakt, slechts een klein deel is in het bezit van We VNF. Voor de permanente Van Nelle-tentoonstelling die in de fabriek ingericht gaat worden, zoeken wij daarom ook oude en minder oude Van Nelle-objecten.

Of het nu gaat om boeken, spaarzegels, pakjes koffie, thee of tabak, foto's, Nederlandse-, Afrikaanse- of Indonesische reclame-uitingen, Piggelmee- of Bulletje & Boonestaak-bandjes: alles is welkom! Zie ons mailadres bovenaan deze pagina.

 

^
UA-70918004-1